Gümüşhane Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Karakoç, Birlik olarak Gümüşhane ilinde faaliyet gösteren süt sığırı işletmelerinde kaliteli buzağı elde etmek ve hayvanların genetik kapasitesini artırmak amacıyla suni tohumlamaya çok fazla önem verdiklerini buna yönelik sahada çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Bunun yanında, daha kaliteli ve daha fazla süt alınmasına yönelik konular başta olmak üzere, buzağı beslenmesi ve laktasyondaki sığırların beslenmesine yönelik ortaya çıkan yeni gelimleri de kapsayacak şekilde, belirli aralıklarla eğitim çalışmalarını yaptıklarını dile getiren Karakoç, birliğin bu tür faaliyetlerinin gerçekleşmesinde kendilerine teknik destek sağlayan Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu öğretim Üyesi Prof.Dr. Bahri Bayram’a teşekkür edip, plaket takdim etti.
Prof. Dr. Bahri Bayram ise hayvancılık işletmelerinin önemli sorunlarından birisinin örgütlenme eksikliği ve yetersizliğinin olduğunu, bu durumun pazarlama başta olmak üzere çeşitli girdi teminin de maliyetlerin artmasına neden olduğunu belirterek, kısıtlı imkanlara rağmen Gümüşhane Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliğinin üyelerine önemli hizmetler sunduğunu dile getirdi ve bu anlamda Birliğin tüm çalışanlarına teşekkür etti.
Kelkit, Köse ve Şiran gibi hayvancılık bakımından önemli potansiyele sahip ilçeler başta olmak üzere Gümüşhane’de hayvancılık alanında önemli gelişmelerin yaşandığını, hayvancılık alanında özel sektörün önemli yatırımlar yaptığını, mevcut işletmelerin kapasitelerinin arttığını ve geleneksel üretim modelinden teknoloji odaklı üretim modeline geçişin hızlandığını vurgulayan Bayram, il genelinde hayvancılık alanında ortaya çıkan tüm bu gelişmelerin daha kolay ve sürdürülebilir bir şekilde olmasında, güçlü bir örgütlenme mümkün olabileceğini vurguladı.
KELKİTHABER.TV